Praktijk Ondersteuning Huisartsen

Voor de geestelijke gezondheidszorg: POH-GGZ.

Ik bied als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) huisartsen ondersteuning aan patiënten die kampen met psychische en/of psychiatrische problemen.

U kunt bij uw huisarts terecht met vragen over angst, overspannenheid en somberheid. Of bij overwerktheid, slecht slapen, relatieproblemen en spanningen. Maar ook bij verdriet, zorgen over aandacht, concentratie en geheugen. De huisarts kan u verwijzen naar zijn of haar praktijkondersteuner.

Komt u bij mij terecht dan zal ik u vragen over de problemen te vertellen. Ik kijk met u wat u al gedaan heeft om het probleem te verkleinen. Eventuele zorgen over ziekte of aandoeningen kunnen we uitzoeken. Veelal kunt u gerustgesteld worden. Veel dingen kunnen met de POH-GGZ besproken worden en samen worden opgelost.  Als POH-GGZ kan ik met u meedenken over een verwijzing als de problemen op een andere manier moeten worden opgelost.

Veel is echter te verbeteren door er over te praten. Ook adviezen over uw leefgewoontes, manier van denken en bewegen zijn helpend. Soms gaan klachten niet meer over. Of leeft u er al erg lang mee. Ook dan is het zinvol om daar over te praten. Leer denken in oplossingen in plaats van problemen. In overleg met uw huisarts bent u welkom.

Huidige activiteiten

Huisartsen Medisch Centrum Mierlo-Hout.

Werkzaam op maandag, donderdag en vrijdag.

HMC MH

Gezondheidscentrum Achtse Barrier.

Vanaf 1 januari 2020 helaas niet meer te combineren met overige werkzaamheden.

huisartsen-gezondheidscentrum-achtse-barrier